Zloženie: cukor, kakaové maslo, kakaová hmota Vietnam, sušené plnotučné mlieko, aróma: prírodná vanilka
Alergény sú v texte písané tučným písmom.
Obsahuje min. 45 % kakaovej sušiny.
Skladovanie: Skladujte na suchom a čistom mieste pri teplote 16-20⁰C a relatívnej vlhkosti max. 60%. Chráňte pred teplotnými výkyvmi a svetlom. Po otvorení a použití obal starostlivo uzavrite.
Výživové hodnoty obsah v 100g výrobku:
Údaj |
Hodnota |
Energia |
2 458,5 kJ (591,1 kcal) |
Tuky |
41,2 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny |
25,4 g |
Sacharidy |
44,5 g |
Z toho cukry |
43,4 g |
Vláknina |
4,8 g |
Bielkoviny |
8 g |
Soľ |
0,196 g |
Sodík (Na) |
0,078 g |
Hmotnosť: 1kg
Krajina pôvodu: Belgicko
Výrobca: Puratos Belcolade – Indusrielaan 16, Erembodegem, Belgium
Topenie a temperovanie čokolády:
Dajte čokoládu do misky a umiestnite misku vo vodnom kúpeli pri nízkej teplote za stáleho miešania (max. 45 ° C). Uistite sa, že žiadna voda nejde do čokolády. Potom nechajte vychladnúť tekutú čokoládu za stáleho miešania na 30 ° – 32 ° C. Keď má čokoláda túto teplotu môžete ju použiť na výrobu praliniek, ozdôb a iných výrobkov z čokolády.
Tip: majte neustále čokoládovú hmotu v pohybe (miešaním) a dbajte na to aby sa čokoláda nepripálila.
NIKDY NEROZRÁBAŤ PRAVÚ ČOKOLÁDU VO VÝROBNÍKU !!!
Recept na 1 porciu:
- 75 g čokoláda
- 35 ml smotany na varenie 10%
Vlejeme si smotanu do misky a dáme zohriať na cca 30-50 sec (tak, aby sa z nej parilo) a potom do nej vsypeme čokoládu a ručnou metličkou rozmiešame až kým nemáme hotový produkt. Prelejeme do horúcej šálky a môžeme podávať.
Skladujte na suchom a chladnom mieste od 16 - 20 C
Dátum spotreby viď. obal