Topenie a temperovanie čokolády:
Dajte čokoládu do misky a umiestnite misku vo vodnom kúpeli pri nízkej teplote za stáleho miešania (max. 45 ° C). Uistite sa, že žiadna voda nejde do čokolády. Potom nechajte vychladnúť tekutú čokoládu za stáleho miešania na 30 ° – 32 ° C. Keď má čokoláda túto teplotu môžete ju použiť na výrobu praliniek, ozdôb a iných výrobkov z čokolády.
Tip: majte neustále čokoládovú hmotu v pohybe (miešaním) a dbajte na to aby sa čokoláda nepripálila.
NIKDY NEROZRÁBAŤ PRAVÚ ČOKOLÁDU VO VÝROBNÍKU !!!
Recept na 1 porciu:
- 75 g čokoláda
- 35 ml smotany na varenie 10%
Vlejeme si smotanu do misky a dáme zohriať na cca 30-50 sec (tak, aby sa z nej parilo) a potom do nej vsypeme čokoládu a ručnou metličkou rozmiešame až kým nemáme hotový produkt. Prelejeme do horúcej šálky a môžeme podávať.
Skladujte na suchom a chladnom mieste od 16 - 20 C
Dátum spotreby viď. obal