Hroznová šťava zlato-žltej farby s iskrou do jantáru. Vôňou pripomína hrozno v najlepšom štádiu zrelosti, kedy je obsah prírodných cukrov, organických kyselín, antioxidantov, vitamínov, minerálnych látok a pektínových látok optimálny pre konzumáciu v najčistejšej prírodnej forme. Chuť exotického ovocia, lúčnych bylín a agátového medu je v zmesi so šťavnatou stopou kyselín bohatá a osviežujúca. Pozitívne vplýva na látkovú výmenu, stimuluje činnosť tráviaceho ústrojenstva. Z aminokyselín obsahuje stopy lecitínu, ktorý napomáha regulácii zvýšenej hladiny cholesterolu. Ocenia ju aj tehotné a dojčiace matky. Pre našich najmenších je zdravou voľbou prísunu vitamínov v aktívnej forme, najmä skupiny B, C, H a P. Športovcom dodá okamžitú energiu. Z prírodných cukrov obsahuje najviac glukózy a fruktózy. Nakoľko sa jedná o čisto prírodný produkt bez filtrácie a chemickej stabilizácie, pri výraznejšom zachladení sa môže objaviť jemný zákal alebo sediment, čo nevplýva na vysokú kvalitu tohto obľúbeného nealkoholického nápoja.
KLASIFIKÁCIA: 100 %-ná hroznová šťava, biela
ODRODA: Chardonnay
CHUŤOVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI:
Hroznová šťava zlato-žltej farby s iskrou do jantáru. Vôňou pripomína hrozno v najlepšom štádiu zrelosti, kedy je obsah prírodných cukrov, organických kyselín, antioxidantov, vitamínov, minerálnych látok a pektínových látok optimálny pre konzumáciu v najčistejšej prírodnej forme. Chuť exotického ovocia, lúčnych bylín a agátového medu je v zmesi so šťavnatou stopou kyselín bohatá a osviežujúca. Pozitívne vplýva na látkovú výmenu, stimuluje činnosť tráviaceho ústrojenstva. Z aminokyselín obsahuje stopy lecitínu, ktorý napomáha regulácii zvýšenej hladiny cholesterolu. Ocenia ju aj tehotné a dojčiace matky. Pre našich najmenších je zdravou voľbou prísunu vitamínov v aktívnej forme, najmä skupiny B, C, H a P. Športovcom dodá okamžitú energiu. Z prírodných cukrov obsahuje najviac glukózy a fruktózy. Nakoľko sa jedná o čisto prírodný produkt bez filtrácie a chemickej stabilizácie, pri výraznejšom zachladení sa môže objaviť jemný zákal alebo sediment, čo nevplýva na vysokú kvalitu tohto obľúbeného nealkoholického nápoja.
ODPORÚČANIE K JEDLU:
ako aperitív na uhasenie smädu a dodanie okamžitej energie, alebo k jedlám medzinárodnej kuchyne, kde sa môže servírovať aj v spojení s prírodnou vodou alebo minerálnou vodou, s kúskami čerstvého ovocia a lístkov mäty, alebo ako súčasť miešaných nápojov
SERVIS VÍNA: pri teplote 9 – 11 °C v pohároch na vodu alebo na miešané nápoje s objemom 250 – 400 ml
FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 rok
Z DENNÍKA VINÁRA:
Hrozno sa zberalo ručne v období konzumnej zrelosti, kedy je optimálny pomer obsahu prírodných cukrov a organických kyselín. Po šetrnom vylisovaní a fyzikálnom odkalení bol mušt pasterizovaný a plnený do fliaš v atmosfére inertného plynu, aby sa obmedzil nežiaduci vplyv vzdušného kyslíka.
Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská
Vinohradnícky rajón: Modranský
Vinohradnícky hon – vinohrad: Mária
Rok výsadby vinohradu: 2005- 2008
Pôda: hnedozem s prímesou štrkopiesku
Alkohol [% obj.]: 0.00%
Typ fľaše: bordeaux
Uzáver: screw-cap