Pečený čaj - mix I. (čierna ríbezľa, pomaranč, zázvor, brusnica) 24 x 55 ml

Kód: 002264
Iba pre prihlásených

Zmes nadrobno nakrájaného ovocia, ktoré sa pečie s cukrom a koreninami, dohromady tvorí lahodnú zmes.

Mix štyroch príchutí po 6ks v balení

Detailné informácie

Podrobný popis

Zloženie:

Pečený čaj Príchuť Čierna ríbezľa

Pečený čaj Príchuť Pomaranč

Pečený čaj Príchuť Zázvor

Pečený čaj Príchuť Brusnica so škoricou

 

Nápojový koncentrát na prípravu ovocného nápoja s veľkými kúskami ovocia. Horúci pečený čaj pripravíme zaliatím 250ml vriacej vody. Studený nápoj pripravíme zaliatím 200ml vychladenej perlivej vody a pridaním 3 kociek ľadu.

 

Pečený čaj – návod na prípravu horúceho nápoja:

Pred použitím je najlepšie obsah pohárika potrepať. Celý obsah 60ml vylejeme do šálky. Ideálna veľkosť šálky na jednu porciu je 0,25 až 0,3 litra. Celý obsah fľaštičky, t.j. celý pečený čaj s ovocím a extraktom zalejeme horúcou vodou. Odporúčame vodu teploty 90°C, ale môže byť aj vriacou vodou.  Necháme postáť cca 2 až 3 minúty a môžeme konzumovať. Žiaden obsah zo šálky už nedávame preč. Všetko sa môže vypiť a ovocie sa môže zjesť. Pri pečenom čaji, keďže neobsahuje lístky čajovníka, nevadí ani ak bude po zaliatí stáť až do úplného schladnutia. Ak ho potom ešte zachladíte v chladničke, získate tak vynikajúci ľadový čaj.

Pečený čaj – návod na prípravu studenej limonády:

Ďalší spôsob využitia pečeného čaju je jednoducho ho použiť podobne ako sirup. Stačí zaliať koncentrát vychladenou perlivou vodou a získame tak osviežujúci letný nápoj.

Alebo si môžete pripraviť čajovú limonádu z horúceho nápoja. Vylejte celý obsah dvoch 60ml pohárikov pečeného čaju do nádoby o objeme minimálne 1 liter. Zvoliť môžete ľubovoľné príchute. Nemusia byť ani rovnaké. Potom pridajte lístky čerstvej mäty. Pečený čaj a mätu zalejte vriacou vodou o teplote 100°C. Horúca voda by mala byť o objeme 0,4 litra. Nechajte postáť tak 5 až 10 minúť. Pridajte citrónovú šťavu a prípadne kúsky citrónu a limetky. Poriadne všetko premiešajte. Doplňte studenou vodou do 1 litra. Ešte raz poriadne premiešajte a ochutnajte. Prípadne ešte doplňte hnedý cukor alebo med, ak si prajete získať sladšiu limonádu. Potom už len litrový džbán dáme poriadne zachladiť do chladničky. Alebo môžeme podávať aj ihneď, ak chceme izbovú teplotu. Prípadne doplníme ľadom, ak sa nám žiada nápoj studený a už nechceme čakať ;) Odporúčame využiť najmä počas letných horúcich dní.

Experimentovať môžete aj s rôznymi inými receptami na limonádu. Pečený čaj je vhodný na rôzne nápoje. Výborne sa hodí aj na konzumáciu s alkoholom – najviac asi s rumom.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz